Zo blijf je als vrouw in de kijker

Vrouwelijke werknemers hebben de vervelende eigenschap dat ze zich onbaatzuchtig inzetten voor de organisatie. Leuk voor de organisatie zelf, maar als vrouw kom je zo natuurlijk niet aan de top. Dan moet je pronken met andermans veren, jezelf bij ieder overleg opdringen en jezelf op de borst kloppen. Haantjesgedrag dus. Marja Wagenaar vertelt niet hoe je als vrouw je óók schuldig kunt maken aan dat irritante geëlleboog van de herenhaantjes, maar wel hoe vrouwen in de kijker blijven van de hoogste baas, hoe ze aan de top kunnen komen en daar blijven zonder zichzelf te verloochenen. Haar nuchtere uitleg, uitgebreide onderwerpkeuze en gemakkelijk uit te voeren tips maken het een ideaal boek voor vrouwen die onzeker zijn over hun leiderschapsvaardigheden. Wagenaar legt overtuigend uit dat het glazen plafond steviger is dan glas en meer dan alleen een plafond. Dat doet je wel afvragen of het niet nog een hele tijd gaat duren voordat er net zoveel vrouwelijke als mannelijke leiders zijn.