Zestien Turken ontvoerd in Irak door gemaskerde mannen

De Iraakse vlag op een landkaart. Foto: ANP / Lex van Lieshout

Gemaskerde mannen in militaire uniformen hebben vandaag zestien Turkse arbeiders ontvoerd in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Dat heeft het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten, meldt persbureau AP.

De arbeiders waren in dienst bij een Turks bouwbedrijf en bouwden aan een sportcomplex in de wijk Sadr City, in het oosten van Bagdad. De gemaskerde lieden bestormden de bouwplaats en maakten daar de werknemers, die nog lagen te slapen, wakker. Zij werden daarna in SUV’s gestopt en meegenomen.

Klopjacht

Er is nog niets bekend over de identiteit of motieven van de daders. Er zijn geen berichten dat er geweld zou zijn gebruikt. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de ontvoering en zegt de zaak nauwlettend in de gaten te houden en continu contact te houden met de Iraakse autoriteiten. Bagdad heeft een onderzoek ingesteld en probeert de gijzelnemers op te sporen.

Vorig jaar werden 46 Turkse burgers gegijzeld toen Islamitische Staat de Iraakse metropool Mosul innam. Na geheim overleg werden zij na drie maanden te zijn vastgehouden vrijgelaten.

    • Casper van der Veen