Song van Bowie voor SpongeBob

Het wordt een kindermusical, maar de line-up voor de liedschrijvers is allerminst kinderachtig. David Bowie is een van de vele popsterren die songs gaan schrijven voor The SpongeBob Musical, een productie over het animatiefiguurtje SpongeBob Squarepants, de gele pratende spons. Dat maakte televisiezender Nickelodeon gisteren bekend.

Naast Bowie zullen ook Cyndi Lauper, John Legend en Steven Tyler, de leadzanger van Aerosmith, liedjes schrijven voor de nieuwe musical, net als onder meer rapper T.I., punkband Plain White T’s, de countryband Lady Antebellum en de rockband Panic! At the Disco.

„Al deze artiesten zijn fans van SpongeBob”, zei Russell Hicks, bij Nickelodeon verantwoordelijk voor nieuwe producties, gisteren op een persconferentie.

SpongeBob Squarepants is een tekenfilmserie die sinds 2003 door Nickelodeon wordt uitgezonden, met in de hoofdrol een pratende gele spons die op de bodem van de zee leeft. In het verleden hebben ook andere popsterren zich door SpongeBob laten inspireren. Zo leverden Motörhead, The Shins en The Flaming Lips in 2004 bijdragen voor de soundtrack van The SpongeBob SquarePants Movie.

Ook Liam Gallagher van de Britse rockband Oasis heeft zich in interviews vaak enthousiast getoond over SpongeBob. In het muziektijdschrift Q noemde hij hem in 2008 „zo’n fucking energieke spons”.

De première van de musical is op 7 juni volgend jaar in Chicago. Of de productie ook een sterrencast krijgt is nog onbekend. (NRC)