Pronken bij de koffieautomaat

Irritant toch, die collega met zijn studie filosofie of kunstgeschiedenis die overal iets over te zeggen heeft. Als je zelf meer van de praktische studie was en je gedachten niet bij boeken kunt houden, kan Highbrow redding bieden. Dat is een soort nieuwsbrief waar je dagelijks een mail krijgt over een onderwerp naar keuze. Denk aan Griekse helden, belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen en formules die de wereld veranderden. Het dagelijkse mailtje is kort genoeg om in een paar minuten te lezen en informatief genoeg om de show te stelen tijdens koffieautomaatgesprekken. Zolang die belezen collega maar niet gaat doorvragen. Toch kraakt de service nog wat, bij onze twee cursussen werden maar twee van de tien lessen gemaild. En wil je echt zo je kennis opkrikken? Over de goal van het weekend praten bij de koffieautomaat is toch niets om je voor te schamen? Alsof iemand daar op een verhandeling over de Griekse held Bellerophon zit te wachten.

    • Alex van der Hulst