‘Kinderpardon moet worden herzien’

Het kinderpardon moet opnieuw worden bekeken, vindt Kinderombudsman Marc Dullaert. Meer dan honderd kinderen vallen buiten de boot op basis van de uitzonderingsgronden die rondom het in 2012 ingestelde kinderpardon zijn opgesteld, zo zei hij gisteren in het televisieprogramma EenVandaag. „Alle zaken van het kinderpardon zijn nu bekeken en nu worden de uitzettingen in werking gezet. Nu wordt dus pas duidelijk wie mag blijven en wie niet, mijn inschatting is dat het nu nog om meer dan honderd gevallen gaat.” De komende tijd zullen volgens hem dus meer gevallen opduiken zoals van de Angolese Gláucio en Márcia Ventura Tiago, die dit weekend werden opgepakt om uitgezet te worden naar Angola. Maandag werd bekend dat de twee in Nederland mogen blijven, net als de moeder van de tieners. Hun vader moet wel terug naar Angola.

    • NRC