Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Recessie Canada door aanhoudend lage olieprijs

Canada is in een recessie beland door de aanhoudende druk op de prijzen van grondstoffen, waaronder olie. In het tweede kwartaal slonk de Canadese economie met 0,5 procent na een krimp van 0,8 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. Twee kwartalen van krimp op rij geldt technisch als een recessie. Canada is de grootste olie-exporteur onder de G7-landen. De prijs is in het afgelopen jaar ruimschoots gehalveerd en dook vorige week zelfs onder 40 dollar per vat door aanhoudende zorgen over de Chinese economie. Inmiddels is de prijs van een vat olie weer iets opgekrabbeld naar circa 44 dollar. (ANP)