Dit betalen Netflix-gebruikers wereldwijd

foto Bloomberg

Dik 50 miljoen gebruikers heeft Netflix wereldwijd. En die betalen maandelijks behoorlijk verschillende bedragen om House of Cards en Orange is the New Black te kijken. Waar ze in Argentinië gemiddeld 4,75 dollar per maand aan de streamingdienst besteden, is dat bedrag in Denemarken meer dan drie keer zo hoog: 15,11 dollar, zo berekende Quartz. Nederland zit in het midden met 11,38 dollar (iets meer dan 10 euro).

Dat de bedragen zo uiteenlopen, komt onder andere doordat ook de prijzen van abonnementen per land verschillen. In Nederland kost het basisabonnement 7,99 euro (op één scherm kijken). Op twee schermen tegelijk kijken kost 9,99 euro en op vier schermen 11,99 euro. In onder andere Argentinië kosten die abonnementen duidelijk minder: het gemiddelde ligt daar onder de prijs van het goedkoopste Nederlandse abonnement. In de VS, waar het aanbod groter is dan hier, kost het goedkoopste abonnement - na een prijsverhoging - inmiddels 8,99 dollar (ongeveer 8 euro).

Onlangs werden de abonnementsprijzen in Europa met één euro verhoogd. Waarom? Netflix legt de prijsverhoging als volgt uit:

“To continue providing good series and films.”

    • Maike van Leeuwen