Bewaking Nederlandse ambassade in Brussel opgeschroefd

De Nederlandse Ambassade in Brussel. Foto ANP / Lex van Lieshout

De Nederlandse ambassade in Brussel wordt sinds vanochtend extra bewaakt door Belgische militairen. De bewaking bij de ambassade is opgeschroefd, omdat Nederland deel uitmaakt van de internationale coalitie tegen Islamitische Staat, schrijft de Belgische krant HLN.

Naast de Nederlandse ambassade worden ook de ambassades van Canada, Groot-Brittannië, Australië, Qatar, Jordanië, Bahrein, Emiraten, Saoedi-Arabië en Turkije extra beveiligd.

Tot gisteren kregen slechts de ambassades van de Verenigde Staten, Frankrijk, Denemarken en Israël bewaking door militairen.

Dreigingsniveau

De inzet van veertig extra militairen is een besluit van de Belgische regering na een advies van het Strategisch Comité voor Inlichtingen en Veiligheid. Het dreigingsniveau in België wordt elke maand opnieuw bekeken.

    • Maarten Back