Baas VW mag langer blijven

Martin Winterkorn mag tot eind 2018 topman blijven van het Duitse autoconcern Volkswagen. Dat heeft het presidium van de raad van commissarissen van Volkswagen (202 miljard euro omzet, 11 miljard winst, 600.000 werknemers) beslist. Het huidige contract van Winterkorn loopt tot eind 2016, maar Volkswagen wil hem nu alvast voor een langere periode aanstellen. De raad van commissarissen zal later deze maand stemmen over het voorstel om het contract van de 68-jarige topman te verlengen. „Met Martin Winterkorn aan het roer willen we ons succesvolle pad van de afgelopen jaren voortzetten”, luidt de verklaring. Winterkorn heeft sinds 2007 de leiding van het bedrijf. Eerder dit jaar ontstond een stevige crisis in de top van de grootste autofabrikant van Europa toen de toenmalige president-commissaris Ferdinand Piëch publiekelijk afstand nam van Winterkorn. Piëch verloor de machtsstrijd met de bestuursvoorzitter en trad daarop af. (ANP)