Vluchten naar Europa met de trein

Foto ARIS MESSINIS/AFP PHOTO

Deze Syrische vluchtelingen zijn vanuit Macedonië met de trein onderweg naar Servië. Ondertussen stopte de Oostenrijkse politie gisteren twee treinen die vanuit Boedapest onderweg waren naar Wenen. De treinen zouden overvol zitten, zeker de helft van de enkele honderden reizigers zouden Syrische vluchtelingen zijn. De Oostenrijkse politie stuurde de vluchtelingen die al asiel hadden aangevraagd in Hongarije terug. De rest werd met een andere trein naar Wenen gebracht. Daar hebben ze twee weken om asiel aan te vragen of door te reizen. Bondskanselier Angela Merkel riep gisteren landen op om meer vluchtelingen op te nemen. De Duitse regering zal deze maand beslissen om meer asielcentra te openen. Ook zal de procedure voor asielzoekers worden versneld. Maar als andere landen niet ook meer vluchtelingen op gaan nemen zal Duitsland het Verdrag van Schengen ter discussie stellen, zei Merkel. Het Verdrag van Schengen zorgt voor het vrije verkeer van personen tussen een aantal Europese landen.