Oud-waterskiester Willy Stähle (61) overleden - haar tragische verhaal

De voormalig waterskiester en Nederlands kampioene Willy Stähle is overleden. Vier jaar geleden ging Andere Tijden Sport op zoek naar de vergeten sportheldin, die als 18-jarige het waterskiën hot maakte.

Screenshot Andere Tijden Sport

De voormalig waterskiester en Nederlands kampioene Willy Stähle is overleden, meldde de NOS vanavond. Vier jaar geleden ging Andere Tijden Sport op zoek naar de vergeten sportheldin, die als 18-jarige het waterskiën hot maakte.

In 1971 was ze de allerbeste van de wereld. Een jaar later, toen de sport een demonstratiesport werd op de Olympische Spelen, haalde ze weer goud. Toen Andere Tijden Sport-verslaggever Marcel Goedhart als elfjarige jongen in 1971 naar NOS Studio Sport keek, zag hij haar voorbij komen. Hij werd verliefd op de bloedmooie Willy.

Veertig jaar later ging Goedhart op zoek naar haar. Stähle was op 21-jarige gestopt met waterskiën en uit beeld geraakt. Na een ongeluk met een parachutesprong op 7 augustus 1983 brak ze haar rug en liep ze een dwarslaesie op. Toen Goedhart haar na lang zoeken had gevonden, wilde ze niet in beeld. “Ik geef geen interviews,” zei ze. “Alles is veranderd.”

    • Marije Willems