Sophie in de kreukels

None

Sophie Hilbrand wordt dit jaar veertig. Een lastige leeftijd voor een vrouw in de tv-wereld; de druk om er jeugdig uit te blijven zien en ‘iets’ te laten doen is groot. Maar het moet ook weer niet te veel opvallen. Doe je wel iets en is het te duidelijk te zien, dan kan er een lading kritiek komen. In haar nieuwe reportageserie Sophie in de kreukels onderzoekt de presentatrice – nog altijd werkzaam voor jongerenzender BNN – cosmetische chirurgie. Ze opent de serie met het oplezen van beledigingen over haar uiterlijk op Twitter. Moet zij toch ook maar aan de botox? Mogen vrouwen echt niet ouder worden op tv? Ze praat daarover met haar partner, experts, vrienden en collega’s als Linda de Mol (51) en Lauren Verster (35). Veel vrouwen laten wel eens iets doen, maar men praat er niet graag over. Tijdens een rondje bij een première krijgt ze bijna alleen maar ‘nee’ te horen als ze aan acteurs vraagt of ze weleens botox gebruiken. De Mol maakt er geen geheim van. Ze snapt wel waarom mensen het liever verzwijgen. Zo stond ze na een kort interview meteen op de voorpagina van de Duitse sensatiekrant Bild met de kop Die neue Linda: „ Ja, ich spritze Botox!”.