Haase door ten koste van Brown op US Open

Foto EPA / John G. Mabanglo

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van de US Open ten koste van Dustin Brown. Haase wist een achterstand van 0-2 in sets weg te werken. Na bijna drie uur spelen werd het uiteindelijk: 4-6 4-6 6-3 7-5 6-4.

In de volgende wedstrijd neemt Haase het op tegen de Fransman Richard Gasquet, als twaalfde geplaatst, of de Australiër Thanasi Kokkinakis.

Bertens tegen Williams

Kiki Bertens is morgen in de tweede ronde van de US Open de tegenstander van Serena Willams. Bertens won afgelopen nacht met 3-6, 6-4 en 6-2 van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni. Serena Williams verspeelde weinig energie, de Russin Vitalia Diatsjenko gaf na een half uur op, bij 6-0 en 2-0 in het voordeel van Williams.

Voor Bertens belooft het duel met Williams een “hele lastige wedstrijd” te worden. “Maar het is een eer om te spelen tegen de nummer een van de wereld. Zeker in New York, waar zij thuishoort en waar ze alle grandslams in één kalenderjaar kan winnen.”

Oud-finalist Nishikori eruit

De Japanner Kei Nishikori, vorig jaar nog verliezend finalist in New York, werd verrassend uitgeschakeld. Hij verloor van de Fransman Benoit Paire: 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 en 6-4. Nishikori liet in de tiebreak van de vierde set twee matchpoints liggen.

Lees ook vandaag in NRC: ‘Serena heerst, ondanks alles’
    • Marije Willems