Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere Nederlandse media vandaag?

In Nederland nieuwe buitenlandse medicijnen kopen

Het moet een enorme frustratie zijn: weten dat er in het buitenland een medicijn is tegen je ernstige ziekte maar er wegens regelgeving in Nederland niet aan kunnen komen. Het komt met regelmaat voor. Medicijnautoriteiten in verschillende werelddelen werken op verschillende snelheden met het verlenen van goedkeuring. Vanaf deze maand is er een Nederlands bedrijf dat patiënten helpt om toch aan de buitenlandse medicijnen te komen. Dat meldt de Volkskrant.

LoveSteve helpt patiënten met de procedures en het navigeren van de regels. Het is voor patiënten wel zeer duur om in Nederland nog niet goedgekeurde medicijnen te bemachtigen. Ze moeten de kosten helemaal zelf betalen. Dat kan soms tienduizenden euro’s bedragen. Patiëntenorganisaties zijn daarom kritisch op LoveSteve.

Ryanair komt vanaf deze winter naar Schiphol

Weer een goedkope manier om te vliegen vanaf Schiphol erbij. De Ierse prijsvechter Ryanair begint vanaf de winter met vluchten vanaf Schiphol. Dat schrijft de Telegraaf.

De krant verwacht dat Ryanair een prijzenslag wil aangaan met Transavia. De komst naar Schiphol wordt gedreven door zakelijke passagiers. Die kiezen vaker voor prijsvechters maar dan moeten maatschappijen als Ryanair wel op de belangrijkste steden vliegen.

Geen AutoRai in 2017 in Amsterdam

De AutoRai van 2017 wordt geschrapt doordat de grote automerken niet mee willen doen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Vreemd is het wel. In april was de autobeurs nog een succes met 291.000 bezoekers, ruimt 7 procent meer dan twee jaar daarvoor. In een persbericht na afloop van die beurs sprak de organisatie over een zonnige toekomst. Dat blijkt dus niet het geval. Te veel grote automerken hebben zich al afgemeld.

 

    • Melle Garschagen