Bus rijdt tegen kantoorgebouw in Rotterdam - twaalf gewonden

Bij een ongeluk met een stadsbus van openbaarvervoersbedrijf RET zijn vanochtend zeker twaalf gewonden gevallen. De bus raakte op de Vaanweg bij het Zuidplein op Rotterdam-Zuid van de weg en reed tegen de gevel van een kantoorpand aan.

De buschauffeur zou bekneld zijn geraakt bij het ongeluk.
De buschauffeur zou bekneld zijn geraakt bij het ongeluk. Foto via Twitter / @Schaik_Lanting

Bij een ongeluk met een stadsbus van openbaarvervoersbedrijf RET zijn vanochtend zeker twaalf gewonden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De bus raakte op de Vaanweg bij het Zuidplein op Rotterdam-Zuid van de weg en reed tegen de gevel van een kantoorpand aan.

Waarom de bus van de weg raakte is nog niet zeker, maar mogelijk is de chauffeusse van de bus onwel geworden, zo zegt de woordvoerder. Onder de twaalf gewonden zijn enkel inzittenden van de bus, van wie negen voor verdere behandeling zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Ongeval #bus #Vaanweg-9 gewonden zijn voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. http://t.co/ww9Bq0cKwy

De aard van hun verwondingen is nog onduidelijk.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Ongeval #bus #Vaanweg-Bestuurder bus is bevrijd en onderweg naar het ziekenhuis. http://t.co/ww9Bq0cKwy

Het kantoorpand werd direct na het ongeval door de organisatie ontruimd. Een deel van de Vaanweg werd na het ongeluk afgesloten voor het verkeer, maar een deel bleef ook open. De politie regelt het verkeer rond de plaats van het ongeval.

    • Pim van den Dool