Bertens treft titelverdediger Serena Williams na zege op US Open

Na haar overwinning in de eerste ronde treft Kiki Bertens bij de US Open nu de zwaarst denkbare tegenstander: topfavoriet en titelverdediger Serena Williams. Een zware wedstrijd, maar ook een eer, zo vond de 23-jarige Bertens vannacht na haar zegepartij.

Kiki Bertens in actie tegen Mirjana Lucic-Baroni.
Kiki Bertens in actie tegen Mirjana Lucic-Baroni. Foto EPA / Jason Szenes

Na haar overwinning in de eerste ronde treft Kiki Bertens bij de US Open nu de zwaarst mogelijke tegenstander: topfavoriet en titelverdediger Serena Williams. Een zware wedstrijd, maar ook een eer, zo liet de 23-jarige Bertens vannacht na haar zege op de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni aan persbureau ANP weten.

Bertens kwam overigens al vroeg op achterstand tegen de nummer 48 van de wereld. Maar na de eerste set met 3-6 te hebben verloren vocht de Zuid-Hollandse zich in het tweede bedrijf met 6-4 terug in de wedstrijd. In de derde set nam Bertens al snel een 5-0 voorsprong en wist die vast te houden.

De Nederlandse was na afloop blij dat ze erin slaagde de wedstrijd om te draaien tegen een tegenstandster die haar “niet goed ligt”. In de tweede ronde van de US Open treft ze nu Serena Williams, de nummer 1 van de wereld, die haar tegenstandster in de eerste ronde zag opgeven.

‘Een eer om tegen Williams te spelen’

Het was overigens niet zo dat Williams tot dat moment veel moeite had met de Russin Vitalia Diatsjenko. De Amerikaanse stond na een half uur spelen al met 6-0 en 2-0 voor. Voor Bertens belooft het duel met Williams dan ook “hele lastige wedstrijd” te worden, zo denkt ook de tennister zelf:

“Maar het is een eer om te spelen tegen de nummer een van de wereld. Zeker in New York, waar zij thuishoort en waar ze alle grandslams in één kalenderjaar kan winnen.”

Williams is op tennispark Flushing Meadows titelverdediger. De 33-jarige Amerikaanse won eerder dit jaar ook al de drie andere grandslamtoernooien, Wimbledon, Rolland Garros en de Australian Open. Met een overwinning in New York kan ze alle vier de toernooien in één jaar winnen. De laatste die dat deed was Steffi Graf in 1988.

    • Joost Pijpker