Zwoele clubmuziek met sexy elektronica

Pepijn Lanen alias Faberyayo die met De Jeugd van Tegenwoordig voor grote zalen speelt, heeft een tweede band, Le Le (spreek uit ‘Lé Lé’). Voor dit trio, verder bestaand uit tekenaar Piet Parra (visuele omlijsting) en elektro-producer Rimer London, transformeert Lanen van Nederlandstalige kwajongen tot Engelstalige nachtclubbeheerder. De muziek is hem van dienst, want die is zwoel en glijerig, met tikkende beats en een subtiele, dringende pulsering. Het eerste nummer is meteen raak. Nights In Bars opent met een wereldwijs parlando van Lanen (‘been all across the globe’) en groeit uit tot soepel disconummer. Sommige nummers zijn monotoner, maar de synthetische klanken suggereren een deinende ruimtelijkheid, met nu en dan een flitsend priegeldeuntje. Vergeleken met de vorige cd, Partytime (2012), verschoven Londons instrumentaties van ludiek en bonkig naar omfloerst en sexy. Daar kan de ‘nieuwe’ Faberyayo mee uit de voeten.