Zlatan tot in perfectie nagebootst in Goal van het Weekend

Mooi toch, een ventje van krap 20 jaar oud dat het hele web over gaat omdat hij een kunstvorm van meester Zlatan tot in perfectie nabootst op de Belgische velden. Vanochtend verder ook nog twee krakers van doelpunten uit Mexico en Frankrijk.

Het was het weekend waarin James Rodriguez (Real Madrid) niet één, maar twee fraaie goals liet noteren. Verder maakte oud-Ajacied Thomas Vermaelen een doelpuntje voor Barça en liet Mathew Leckie - u weet misschien nog wel: die flapdrol die namens Australië in de slotfase een penalty probeerde te versieren tegen Oranje op het WK - aan AZ zien hoe je scoort tegen Augsburg. En dan hadden we nog Riccardo Meggiorini met de assist van het jaar.

3. Jesús Dueñas (Tigres)

Twee fraaie goals in één wedstrijd. André-Pierre Gignac, die na jaren Marseille opeens naar Mexico wilde, raakte ‘m lekker . Maar het gaat nu even om Jesús Dueñas. Sinds een half jaar bij de Mexicaanse nationale ploeg en dus winnaar van de Gold Cup afgelopen zomer. Vaste prik in de as van Tigres en uitgerust met een goede pantoffel ook. Doet een beetje denken aan de nummer 1 van vorige week, deze goal van Dueñas:

2. Claudio Beauvue (Olympique Lyon)

Niet de eerste keer in deze rubriek en schrijf anders z’n naam even op want van Claudio Beauvue - we gaan zijn ploeg gelukkig weer terugzien in de Champions League - gaan we nog meer kunnen genieten. Liep vorig jaar 1-op-2 voor Guingamp en niet zo gek dus dat Lyon er snel bij was om deze in Guadeloupe geboren spits (27) in te lijven. Teammaatje Nabil Fekir maakte ook een behendig goaltje maar het doelpunt van Beauvue, zeg.

1. Leandro Trossard (OH Leuven)

Tsja, je kunt tegenwoordig de bal niet meer middels een vliegende volley op je hak nemen én scoren zonder dat de vergelijking met Zlatan Ibrahimovic gemaakt wordt. De Zweedse grootmeester deed het meer dan eens, ook op het wereldpodium, en dan ben je al snel eigenaar van een type doelpunt. Leandro Trossard was nog geen 10 jaar oud toen ‘Ibracadabra’ zijn kunstje voor het eerst in een grote wedstrijd deed, maar de in Genk geboren vleugelspits heeft sindsdien zijn huiswerk duidelijk gedaan.

    • Jules Seegers