Politie zoekt twee verdachten aanslag Bangkok - weer explosieven gevonden

Een Thaise agent bewaakt de Erawan-tempel.
Een Thaise agent bewaakt de Erawan-tempel. EPA / Rungroj Jongrit

Bij een inval in een buitenwijk van Bangkok, in de buurt van waar zaterdag de hoofdverdachte van de recente bloedige aanslag is gearresteerd, zijn materialen voor explosieven gevonden. Dat schrijft persbureau AP.

De politie vond kunstmest, buskruit, digitale klokken en op afstand bestuurbare auto’s waarvan de onderdelen kunnen worden gebruikt voor ontploffing, zegt de nationale politiechef.

De politie heeft zojuist ook arrestatiebevelen uitgevaardigd voor twee buitenlandse verdachten. Het gaat om een 26-jarige Thaise vrouw en een buitenlandse man.

Over de man die zaterdag werd gearresteerd, en die volgens de politie veel overeenkomsten vertoont met de man die op bewakingsbeelden van vlak voor de aanslag een tas achterliet, is vooralsnog weinig bekend. Hij laat weinig los en de politie twijfelt aan het waarheidsgehalte van hetgeen hij wel vertelt. De man komt uit het buitenland en had vele paspoorten in zijn huis liggen. Daar lagen ook materialen voor explosieven. Mogelijk wilde hij meer aanslagen plegen.

De nationale politiechef, Prawuth Thavornsiri:

“We moeten de details nog uitzoeken. Maar we zijn er zeker van dat hij deel uitmaakt van het verantwoordelijke netwerk.”

De arrestatie van zaterdag was de eerste doorbraak in het onderzoek naar de aanslag op de Erawan-tempel van 17 augustus. Daarbij kwamen twintig mensen om, vooral toeristen. Meer dan honderd mensen raakten gewond.