Atleten

Natuurlijk gaan ze voor goud, maar zo’n sponsordeal is ook niet verkeerd

Foto ANP

Ze is de enige vrouw in de lijst, tennister Maria Sharapova. Verder zijn het toch vooral mannelijke atleten die dit jaar flink verdienen aan hun sponsordeals, volgens data van Opendorse en zakenblad Forbes. Neem basketballer Lebron James, het gezicht van onder andere Nike en Coca-Cola, en goed voor 44 miljoen dollar aan sponsorinkomsten.

Volgens Opendorse, een bedrijf dat marketeers aan atleten koppelt, verdienen topsporters dit jaar zo samen ruim 836 miljoen dollar (748 miljoen euro) aan hun sponsordeals. Absolute koploper is zevenvoudig Wimbledon-winnaar Roger Federer. Niet zo gek met tien grote sponsors, waaronder Rolex, Moët & Chandon en natuurlijk (weer) Nike.

En wie weet, misschien kan Dafne Schippers zich straks bij Sharapova voegen.