Man aangehouden voor brandstichting Hoogeveen

ANP / Lex van Lieshout

Een 39-jarige inwoner van Hoogeveen is aangehouden op verdenking van brandstichting. Sinds eind mei zijn daar twintig branden geweest. Volgens de politie is de man verantwoordelijk voor een deel van de brandstichtingen.

Afgelopen weekend waren er drie branden in Hoogeveen: een auto, fietskar en garagekar zijn in brand gestoken, zo meldt RTV Drenthe. De verdachte zou daarmee in verband staan.

De politie denkt dat er verschillende brandstichters zijn, en heeft het onderzoek daarom opgesplitst in delen. De aanhouding van vanmorgen komt voort uit een van deze deelonderzoeken. De politie vraagt bewoners alert te blijven en verdachte situaties te melden.

Sinds 2013 zijn er zestig branden geweest in Hoogeveen. RTV Drenthe maakte een kaart: