Laatste woorden Jack van Gelder bij NOS: ik ga niet janken hoor

Na veertig jaar was Jack van Gelder gisteravond voor het allerlaatst te zien bij de NOS. Hij presenteerde voor het laatst het praatprogramma Studio Voetbal. Van Gelder, die naar betaalzender Sport1 vertrekt, hield zich goed aan het einde van de uitzending. “Ik ga echt niet janken hoor”, grapte hij.

Vorige maand werd bekend dat de 64-jarige Van Gelder vanaf half september aan de slag gaat bij Sport1. Een van de belangrijkste redenen voor de nieuwe stap is dat de NOS dit jaar de uitzendrechten van Van Gelders geliefde Champions League verloor aan SBS 6 en Sport1. Bij de betaalzender mag hij het Europese topvoetbal weer presenteren, net als de EK- en WK-kwalificatiewedstrijden. Van Gelder wordt ook een van de gezichten van het nieuwe open kanaal Ziggo Sport.

Meer dan tien jaar gezicht Studio Voetbal

Van Gelder werkte sinds 1975 bij de omroep. Hij begon bij het NOS-radioprogramma Langs de Lijn en in 1995 is hij aan de slag gegaan bij Studio Sport. Tijdens de EK- en WK-eindronden van 2004, 2006, 2008, 2010 en 2012 presenteerde hij het late avondprogramma Studio Sportzomer. Sinds 2002 was hij op zondagavond te zien als presentator van Studio Voetbal.

Naar Van Gelder luisteren kan komende donderdag én zondag nog wel bij de NOS als hij voor het laatst te horen is als radiocommentator bij de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen IJsland (donderdag) en Turkije (zondag). Tom Egbers neemt vanaf volgende week het stokje als presentator van Studio Voetbal over.