Ruim 300 kilo cocaïne onderschept

Een drugsteam van de douane heeft afgelopen week in de havens van Vlissingen en Rotterdam ruim 300 kilo cocaïne onderschept. De drugs, met een waarde van tenminste 10 miljoen euro, zijn volgens het Openbaar Ministerie meteen vernietigd.

In Vlissingen vond de douane bij een reguliere controle tussen een partij bananen 180 pakketten met in totaal 200 kilo cocaïne. In de Rotterdamse Waalhaven trof het team in een container uit Ecuador tussen blikjes tonijn twee balen met 110 kilo cocaïne. Drie Rotterdammers hielden zich op rond de containers, waarop het team besloot de inhoud te controleren. Omdat er niet voldoende bewijs was dat het drietal op weg was naar de betreffende container zijn de mannen weer vrijgelaten. De beide vondsten lijken niets met elkaar te maken te hebben.