In beeld

Demonstratie in Kiev tegen decentralisering loopt uit de hand

Het was vandaag weer raak in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Een protest liep uit op confrontaties tussen de politie en demonstranten. Een betoger gooide met een granaat. De oproerpolitie zette traangas in. Er viel ten minste één dode. Aanleiding voor de demonstratie was de goedkeuring van een grondwetswijziging die voor meer zelfbestuur moet zorgen. De hervorming werd afgesproken in het vredesakkoord met pro-Russische separatisten in het oosten van het land. Veel van de betogers waren lid van de nationalistische partij Svoboda. Ze vinden de wijziging on-Oekraïens.
Betogers buiten het parlement
AFP / Sergei Supinsku
Politieagenten helpen een gewonde collega
AFP / Yuriy Kirnichny
Een agent lest zijn dorst na lichtgewond te zijn geraakt.
AFP / Sergei Supinsky
Een gewonde politieagent wordt verzorgd door collega's.
AP / Vladimir Donsov
Reuters / Valentyn Ogirenko
Reuters / Valentyn Ogirenko
Gewonde leden van de oproerpolitie
AFP / Yuriy Kirnichny