Sterrenstrijd

De eigenaar van Carglass en Autotaalglas wil (ook) Nederland domineren

foto iStock

Noem het gerust groeidrift: Belron, hier bekend van het merk Carglass, heeft in de afgelopen anderhalf jaar wereldwijd zestien bedrijven overgenomen. Het moederconcern (2,8 miljard euro omzet, 26.542 werknemers) dat zelf in handen is van de Belgische auto-importeur D’Ieteren (vandaag cijfers), is al ‘s werelds grootste autoruitherstelbedrijf. Toch wil het zijn marktaandeel nog verder uitbreiden. Ook hier, in Nederland.

Tot één van de laatste aanwinsten van Belron behoort namelijk sinds juni Autotaalglas, tot dan toe de grootste concurrent van Carglass. Hoeveel Belron voor de ruitherstelketen heeft neergelegd, is niet bekend. Zeker is wel dat de groep die nu is ontstaan, meer tegenwicht kan bieden tegen die andere grote, Nederlandse speler: GlasGarage. Maar goed ook, want die markt wordt steeds kleiner volgens het laatste jaarverslag:

“In the Netherlands, the vehicle glass repair and replacement market has halved in the last five years following the roll out of a new road surfacing technology that resulted in the vehicle glass breakage rate reverting to the European average while it was previously significantly higher.”

Beeld NRC Q

Beeld NRC Q