Slechte weer zorgt voor drukste maandagavondspits van het jaar

Hevige onweersbuien boven Ede gisteren. Foto ANP/ Stefan Koops

Het slechte weer dat over Nederland trekt in verschillende provincies heeft geleid tot de zwaarste maandagavondspits van het jaar. De totale filelengte was volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) met 303 kilometer drie keer drukker dan normaal.

Onweersbuien, soms zware, trokken vanmiddag en vanavond over het land. Het KNMI had voor de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland code oranje afgegeven, wat duidt op ‘extreem weer’. In de rest van de provincies gold code geel, wat ‘gevaarlijk weer’ betekent. De waarschuwing voor extreem weer is inmiddels ingetrokken.

Het KNMI gaf vannacht ook al een waarschuwing voor extreem weer af. Die gold toen voor Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel en Gelderland. Het slechte weer leidde tot overlast: straten liepen onder en op sommige plaatsen, zoals in een molen in het Gelderse Terwolde, brak brand uit door blikseminslagen. De schade was volgens ANP tussen de vijf en tien miljoen euro.

Via Buienradar.nl

Via Buienradar.nl

    • Frank Huiskamp