En het brandt op nog zes plekken in Spanje

Foto MIGUEL RIOPA / AFP PHOTO

De Guardia Civil helpt met de evacuatie van de inwoners van het dorpje Cabreiro, in het noordwesten van Spanje, vanwege bosbranden. Meer dan duizend hectare ging gisteren in vlammen op. Het is niet de enige plaats in Spanje waar brand woedt: ook op zes andere plekken ontstonden dit weekend bosbranden. De provincie Ourense, in de regio Galicië, is het gebied in Spanje dat het vaakst wordt getroffen door bosbranden, blijkt uit cijfers van de non-profit organisatie CIVIO. In de periode 2001-2013 ging er daar meer dan 160.000 hectare in vlammen op, van de 1,5 miljoen getroffen hectare in heel Spanje. Sinds het begin van het jaar heeft er in heel het land al op 65.000 hectare brand gewoed. CIVIO maakt zich er druk om dat de bosbranden een jaarlijks terugkerend fenomeen zijn, maar dat er vrijwel geen onderzoek naar wordt gedaan.