PSV wint van Feyenoord en bezorgt de Rotterdammers zo eerste puntverlies

Santiago Arias (rechts) maakt namens PSV de 2-1 tegen Feyenoord. Links Dirk Kuyt (Feyenoord).
Santiago Arias (rechts) maakt namens PSV de 2-1 tegen Feyenoord. Links Dirk Kuyt (Feyenoord). Foto ANP/ Olaf Kraak

PSV heeft Feyenoord zijn eerste puntverlies van het seizoen toegebracht. In de topper in Eindhoven werd het 3-1 voor de regerend landskampioen.

Het begon vandaag nog wel hoopvol voor de Rotterdammers, die sterk waren begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen met drie overwinningen op rij, toen Jeffrey Bruma namens PSV een voorzet vanaf rechts verkeerd raakte en in eigen goal schoot (video). Voor rust werd het nog 1-1 dankzij de Belg Maxime Lestienne, deze zomer overgekomen van het Italiaanse Genoa. Het was zijn eerste goal voor PSV.

Strafschop?

Na rust zette PSV verder aan en Feyenoord kreeg, net als eigenlijk de gehele wedstrijd, amper kansen. Santiago Arias zorgde kort na rust al voor 2-1 (video), in de slotminuten werd het nog 3-1 nadat Jurgen Locadia raak schoot uit een penalty. Die penalty leek wel erg makkelijk gegeven. Scheidsrechter Björn Kuipers zag in een actie van Eljero Elia, die zijn debuut maakte voor Feyenoord, een overtreding.

Niet goed genoeg

Feyenoord was vandaag volgens Dirk Kuyt, topscorer namens de Rotterdammers met drie goals, net niet slagvaardig genoeg, zo zei hij volgens ANP:

“Het was een beetje het verhaal van de wedstrijd. We hebben niet op de juiste momenten toegeslagen. (…) Je moet niet vergeten dat PSV een heel goede ploeg is. We wilden er iets tegenover stellen, maar kwamen helaas iets tekort.”

Kuyt rekende zichzelf de 2-1 aan, want hij was het die Arias liet weglopen:

“Dat gebeurt me niet vaak. Daar ben ik doodziek van.”

Ajax

Ajax, dat vandaag voor de vierde keer op rij won en nog steeds geen doelpunt tegen heeft gekregen, staat aan kop van de Eredivisie en heeft een voorsprong van drie punten op Heracles Almelo en Feyenoord.