Hockeyvrouwen geven Europese titel weg aan Engelsen

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben een vrijwel zeker lijkende Europese titel vanmiddag verspeeld. In Londen werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven waarna de shoot-outs tegen het gastland veel te mager werden uitgevoerd: 1-3.

Maartje Paumen, niet volledig fit en dat liet zich merken, in duel met de Engelse Sophie Bray (r). Foto ANP / Koen Suyk

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben een vrijwel zeker lijkende Europese titel vanmiddag verspeeld in de EK-finale tegen gastland Engeland. In Londen werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven waarna de shoot-outs veel te mager werden uitgevoerd: 1-3.

Nederland verspeelde in het laatste kwart een voorsprong van 2-0. Caia van Maasakker kwam in het derde kwart twee keer tot scoren uit strafcorners. In de shoot-outs misten Willemijn Bos, Lidewij Welten en Eva de Goede.

De Goede met de shoot-out die erin móest om niet te verliezen:

Voor Engeland was het na de eerste triomf in 1991 de tweede Europese titel. Nederland, nog wel olympisch en wereldkampioen, bleef op acht keer EK-goud staan. Oranje won het EK voor het laatst in 2011; twee jaar geleden in het Belgische boom werd de destijds door Max Caldas gecoachte ploeg derde. De van Argentijn veroverde gisteren met de Nederlandse mannenploeg wel de Europese titel door Duitsland te verpulveren.

1-0 door Caia van Maasakker:

En ook de 2-0 van van de stick van Van Maasakker:

Na de 2-1 Sophie Bray maakt Lily Owsley de gelijkmaker:

    • Jules Seegers