In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week onder meer: een tomatenfeest, vluchtelingen uit Syrië en apen in Thailand. (waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren).
De Russische Darya Klishina land in de zandbak tijdens de kwalificatie voor het onderdeel hoogspringen tijdens het EK Atletiek in Bejing.
AP/Wong Maye-E
Een man ligt in het zand in Siwa, Egypte. Volgens lokale gebruiken is een zandbad in de moordende hitte goed tegen reuma, onvruchtbaarheid en impotentie.
Reuters/Asmaa Waguih
Een jongen wordt op de horens genomen door een jonge stier tijdens de stierenrennen in San Sebastian de los Reyes, Madrid. Vier mensen van de meer dan tweeduizend deelnemers raakten gewond.
EPA/Emilio Naranjo
Een Nagu sadhu (hindoe-heilige) smeert as op zijn voorhoofd ter voorbereiding van een processie tijdens het Kumbh Mela-festival in Trimbakeshwar, India. Honderdduizenden hindoes nemen deel aan deze religieuze bijeenkomst, die eens in de twaalf jaar wordt gehouden, aan de rivierbedding van de Godavari in Nashik.
Reuters/Danish Siddiqui
Een man draagt het lichaam van zijn dochtertje dat gedood werd bij een luchtaanval door de Syrische regering op het gebied ten oosten van Damascus dat door rebellen gecontroleerd wordt.
AFP/ Abd Doumany
Een lid van de Patelgemeenschap houdt het masker omhoog van Sardar Vallabhbhai Patel, de eerste minister van Binnenlandse Zaken nadat India onafhankelijk werd. De leden van de gemeenschap hielden een rally om zetels te eisen in overheidsorganen voor de lagere kasten in de samenleving.
AP/Ajit Solanki
Een 45-jarige inwoner van Uganda toont de onderkant van zijn voeten nadat hij in het ziekenhuis is behandeld aan een ernstige infectie met zandvlooien. Hij had meer dan 2.555 beten. Als een infectie niet wordt behandeld kan het leiden tot amputatie van lichaamsdelen. De infectie met de parasieten is een veelvoorkomend probleem in het noorden van het land. De vlooien graven zich in de huid in en leggen daar eitjes, en moeten niet zelden uit het lichaam worden gesneden.
Reuters/James Akena
Een Libanese politieman bij een overheidsgebouw in Beiroet. De hoofdstad is de afgelopen dagen toneel van felle anti-regeringsdemonstraties die maandag leidden tot rellen en gewonden.
AP/Hassan Ammar
Tijdens Tomatina, het tomatengevecht in Bunol, 50 kilometer van Valencia, gooien 22.000 deelnemers elkaar met zo'n 150 ton aan tomaten.
AP/Alberto Saiz
Migranten wachten op registratie in de Servische plaats Presevo. Zeker 7.000 vluchtelingen kwamen de afgelopen week aan uit Syrië.
AFP / Armend Nimani
Een schilder verft een afbeelding van de paus op de muur van een gebouw in New York.
AP/Mark Lennihan
Een Syrisch meisje in een geïmproviseerd ziekenhuis in Douma, het gebied dat in handen is van de rebellen.
AFP/Abd Doumany
Migranten passeren de grens van Venezuela naar Colombia, die loopt door de Tachira rivier.
Reuters/Jose Miguel Gomez
Een Afrikaanse migrant is net vrijgelaten uit een Israëlisch detentiecetrum in de Negev-woestijn. Israël liet na een uitspraak van het hooggerechtshof dat illegalen nog maar een jaar en geen 20 maanden mogen worden vastgehouden, onder voorwaarden dinsdag ruim 1.200 Afrikaanse migranten vrij. Het is de migranten verboden te wonen of werken in Tel Aviv en Eilat.
Reuters/Amir Cohen
Een bezoeker met zijn telefoon tijdens een internationale vlieg- en ruimtevaartexpo in Zhukovsky in Rusland.
Reuters/Maxim Shemetov
Migranten passeren de grens van Venezuela naar Colombia, die loopt door de Tachira rivier.
Reuters/Carlos Garcia Rawlins
De Hongaarse politie houdt een Syrische familie aan bij de grens met Servië. Het land heeft de afgelopen weken ook te maken met een enorme vluchtelingenstroom uit Syrië.
Reuters/Bernadett Szabo
Tien jaar nadat orkaan Katrina in New Orleans huishield, ligt er in de omgeving rond de stad nog steeds afval als gevolg van de orkaan.
Wrecked shipping containers and other debris remain from Hurricane Katrina flooding near a wetlands area on August 24, 2015 in New Orleans, Louisiana. . AFP/Mario Tama/Getty Images
Thaise dierenartsen nemen bloed af van een orang-oetan in het Kao Pratubchang Conservation Centre in Ratchaburi ter voorbereiding van de repatriëring van de dieren naar Indonesië. De apen zijn vaak illegaal gesmokkeld uit het land.
Reuters/Athit Perawongmetha