Weer

Na enkele relatief koele dagen gaat de temperatuur dit weekend weer flink omhoog.

In het zuidoosten van het land wordt het zondag opnieuw tropisch warm, 30 graden of meer. Het hele weekend ligt er een hogedrukgebied ten oosten van ons land en dat resulteert in enkele rustige dagen. Zaterdag is het in het hele land vrij zonnig en tot in de avond droog. Er waait slechts een zwak tot matig briesje vanuit zuidoostelijke richtingen.

Omdat de zon flink gaat schijnen kan het in het uiterste zuiden op zaterdag een zomerse 25 graden worden.

In de rest van het land is het iets minder warm, 20 tot 24 graden. In de nacht naar zondag komt vanuit het zuidwesten een storing dichterbij waar vooral de noordwestelijke helft van het land last van krijgt. Daar vallen dan ook enkele buien, soms met onweer.

Zondagochtend trekken de (onweers)buien

het land uit, waarna de zon opnieuw gaat schijnen en de temperatuur snel stijgt naar 21 tot 24 graden aan zee, en 25 tot 31 graden in het binnenland. In de avond volgen dan weer enkele (onweers)buien.