‘Te weinig vrouwen werken met plezier fulltime’

Nicole Edelenbos

(53), ex-Feyenoord-directeur en ex-Boer & Croon-partner, begint een leiderschapscursus voor jonge vrouwen.

Aanvoelen

„Mijn vader was beroepsmilitair, we verhuisden vaak. Op mijn negende kwam ik van Amsterdam in Terneuzen; van een Freinetschool waar we een krant maakten en winkeltje speelden om te leren rekenen, ging ik naar een Zeeuwse christelijke school. Ongelooflijk wennen. Toch heb ik veel gehad aan dit soort ervaringen. Ik leerde loslaten, opnieuw een positie veroveren. Het heeft gevormd hoe ik kijk. Ik ben een observator, sensitief voor wat niet wordt benoemd. Het hielp me enorm in mijn werk als interim-manager en nu als counselor, bij het inschatten van wat mensen kunnen.”

Frictie

„Ik was jong toen ik bij Feyenoord begon, wilde me na de advocatuur als manager bewijzen. Ik stelde me stoer op, probeerde mijn gelijk te halen op de inhoud. Kijk, het staat zwart op wit. Als een advocaat. Maar zo manage je niet. Toen ik het heel zwaar had ging ik praten met Eberhard van der Laan. Hij wilde niets horen over het onrecht dat me werd aangedaan, maar zei: als je nu vertrekt zegt iedereen ‘zie je wel’. Over mijn lijk, dacht ik toen. Ik ben het 180 graden anders gaan doen. Minder mijn zin doordrijven, maar uitvinden wat iemand dwarszit en waar de oplossing ligt.”

Liefde

„Maarten en ik werkten samen aan het oprichten van de Eredivisie. Ik was gericht op het werk, niet met hem bezig. Bovendien: hij was getrouwd en directeur van Ajax, dat doe je niet. Na een tijdje was er geen houden meer aan. Er is vaak gezegd: wat onterecht dat jij je baan moest opgeven, maar dat had puur te maken met mijn werkgever. Feyenoord was bang voor pillow talk. Alsof ik degene van wie ik hou in de problemen zou brengen. Het was een heftige, verdrietige tijd. Onze partners, zijn kinderen, werden meegesleept in de publiciteit. We hebben veel mensen gekwetst, dat had ik heel graag anders willen doen.”

Temperament

„Na Feyenoord wist ik: ik wil nooit meer voor een baas werken. Sindsdien werk ik vanuit een management-bv. Onafhankelijkheid is voor mij een groot goed. Ik had een paar keer gewerkt voor stevige persoonlijkheden, leuke, charismatische mannen, maar met meerdere gezichten. Ik trek ze aan en zij mij; ik ben stoer, kan tegen ze op. Maar ik had geen zin meer in die gezagsverhouding. Continu moeten rapporteren wat ik wanneer waarom doe, daar maak je mij heel klein mee. Ik hou erg van samenwerken, maar uiteindelijk heb ik het toch graag voor het zeggen.”

Afscheid

„Dat het niet goed ging met Boer & Croon was al langer duidelijk. Het onderdeel management zou wel doorgaan. Ik had al langer onvrede over hoe de partners met elkaar leiding gaven. Mijn mening ging te veel op in het grote geheel, het faillissement was het laatste wat ik had gewild. Ik had niet het vertrouwen dat ik me weer zo gelukkig zou gaan voelen als in de eerste jaren. De beslissing om EdelenbosHessels te beginnen was bevrijdend, ik was er echt aan toe om de ballast van afstemmen en overleggen achter me te laten. Heel vervelend dat we nog een conflict kregen over klanten.”

Balans

„Vroeger danste ik, zelfs toen ik als advocaat bij Trénité van Doorne werkte gaf ik nog aerobicles. Nu loop ik veel hard, ik boks en ik zing. Mensen zeggen weleens: waarom doe je niet gewoon iets rustigs? Maar ik word moe van niets doen. Als ik minder sport krijg ik een onrustig, ontevreden gevoel. Onder het lopen word ik creatief, bedenk oplossingen, als ik terugkom schrijf ik van alles op. In de laatste maanden bij Boer & Croon heb ik bewust gedacht: ik wil helder zijn. Ik ben gestopt met alcohol, gezonder gaan eten, meer gaan sporten. Dat heeft me bij de les gehouden.’

Overtuiging

„Ik dacht altijd: als je goed bent en hard werkt, kom je er wel. Ik had geen glazen plafond ervaren. Tot ik in 2002 een interview las met Neelie Kroes waarin ze vertelde over haar worsteling met werk en privé. Dat opende me de ogen. Er zijn te weinig vrouwen die met plezier fulltime werken. Binnenkort start ik het Future Female Leaders Program. Ik wil talentvolle vrouwen voorbereiden op de dingen waar ze tegenaan zullen lopen. Hun inzicht geven in bijvoorbeeld leiderschapsstijlen, maar ook in houding. Ik denk dat bewustzijn ze helpt er beter mee om te kunnen gaan. Hopelijk blijven ze dan en bereiken ze wél de top.”