Jonkies erbij, Robben aanvoerder

Bondscoach Danny Blind heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands voetbalelftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije. Oranje treedt tegen IJsland aan met een nieuwe aanvoerder: Arjen Robben neemt de aanvoerdersband over van Robin van Persie. Volgens Blind doen ze niet voor elkaar onder, maar was er behoefte aan een aanvoerder die nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Opvallende namen in de selectie zijn die van de Ajacieden Jaïro Riedewald (18) en Kenny Tete (19). Het is voor beiden hun debuut in de selectie. Wat verder opvalt is de afwezigheid van Nigel de Jong, die ondanks de blessure van Jordi Clasie niet geselecteerd is. Oranje speelt op donderdag 3 september in Amsterdam tegen IJsland. Drie dagen later is Turkije in Konya de opponent. De spelers melden zich maandag in het trainingskamp in Noordwijk.