Kijk alle goals: Nederland verplettert Duitsland in EK-hockeyfinale met 6-1

Jeroen Hertzberger scoorde de mooiste goal van de finale.
Jeroen Hertzberger scoorde de mooiste goal van de finale. Foto ANP / Koen Suyk

In de finale van het EK hockey in Londen heeft Nederland Duitsland met maar liefst 6-1 weten te verslaan. Oranje scoorde drie keer uit een strafcorner, en drie keer uit een counter met de backhand. Alle goals op een rij.

Eerste kwart

Nederland kwam goed uit de startblokken. In het eerste kwart domineerde Nederland het spel, wat resulteerde in twee strafcornerdoelpunten en een aantal grote kansen op een grotere voorsprong. NRC-redacteur Rob Schoof die in het stadion zit:

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof Nederland is superieur in het eerste kwart van de EK-finale tegen Duitsland: 2-0. Kunnen ze het eindelijk afmaken?#EHC2015

Eerste goal in de zesde minuut van Billy Bakker, in tweede instantie uit een strafcorner:

Tweede goal Mink van der Weerden direct uit de strafcorner:

Tweede kwart

In het tweede kwart speelde Oranje meer op de counter, omdat Duitsland wel moest komen. Twee gestopte aanvallen van Duitsland leverden twee messcherpe counters op van Nederland, die twee keer werden afgemaakt met de backhand. Strafcornerspecialist Mink van der Weerden maakte tussendoor zijn tweede van de finale.

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof Krankzinnige hockeyfinale in Londen: 5-0 voor Nederland tegen titelhouder Duitsland. Alles lukt. Nu scoort Hofman. We zijn pas halverwege.

De derde, indrukwekkend veldgoal van Jeroen Hertzberger met de backhand, na een prachtige luchtpass vanuit het achterveld:

Vierde goal, opnieuw uit een strafcorner, op naam van Van der Weerden:

Vijfde goal, nu na een pass van Hertzberger in de loop aan Rogier Hofman, die ook scoort met de backhand:

Derde en vierde kwart

Nederland haalde in het derde kwart de voet van het gaspedaal, maar olympisch kampioen Duitsland wist niet gevaarlijker te worden. In het vierde kwartaal vergrootte Nederland de voorsprong zelfs naar 6-0. Toch moest Nederland nog een tegentreffer incasseren, de eerste (!) van het toernooi.

Twitter avatar RobSchoof Rob Schoof De Nederlandse hockeymannen winnen voor het eerst sinds 2007 weer eens een grote titel: 6-1 in de EK-finale tegen titelhouder Duitsland.

Zesde goal, opnieuw uit een counter met een backhand, ditmaal van Mirco Pruijser:

Het Duitse doelpunt:

Verliezersfinale

In de verliezersfinale wist Ierland verrassend met 4-2 te winnen van thuisteam Engeland. Het is de eerste keer dat de Ierse mannen beslag wisten te leggen op een Europese medaille. Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd hier.

De Nederlandse vrouwen spelen morgen ook de finale, tegen het thuisteam Engeland. Oranje haalde de finale door gisteren in de halve finale titelverdediger Duitsland met 1-0 te verslaan.