Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Bandidos verdacht van bedreiging en afpersing

Foto ANP

De motorclub Bandidos is volgens het Openbaar Ministerie een criminele organisatie. Dat blijkt onder meer uit drugshandel, bedreigingen en openlijk geweld waarbij ze betrokken zouden zijn. Ook zijn de Bandidos volgens justitie verantwoordelijk voor het afpersen van een aspirant-lid van de motorclub in Alkmaar, en afpersingen in Helmond, Eindhoven en Den Bosch.

Het OM constateerde dit gisteren tijdens een zitting met zestien verdachten bij de rechtbank in Maastricht. Ze werden tijdens een grote actie in mei opgepakt.

De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.