In de diepte

NRC-tekenaar Siegfried Woldhek geeft een zomercursus. Deze week de laatste les: schaduwen.

Volgende week publiceert Lux een selectie van de mooiste ingestuurde tekeningen.
Volgende week publiceert Lux een selectie van de mooiste ingestuurde tekeningen.

Goed kijken is moeilijk, maar het is

ook een bron van verbazing en plezier. Daarom heb ik voor deze laatste les iets ogenschijnlijks saais uitgekozen: schaduwen. Als je de vorm en patronen van de schaduwen nauwkeurig tekent of schildert, krijgt je werk diepte, gaat het leven. Ondertussen maakt je hart af en toe een sprongetje om wat je ontdekt.

Maak kans op een workshop van Siegfried Woldhek en stuur uw vakantietekening voor 31 aug. naar: NRC Handelsblad, Redactie Lux, Postbus 20673, 1001 NR A’dam, of naar: lux@nrc.nl. Tekeningen worden niet teruggestuurd.

    • Siegfried Woldhek