Utrecht, Excelsior, Heracles winnen thuis - H’veen en Zwolle gelijk

Drie thuisploegen wisten vanavond de punten in huis te houden: FC Utrecht , Excelsior en Heracles Almelo. Heerenveen en PEC Zwolle kwamen in Friesland niet verder dan een gelijkspel.

FC Utrecht-speler Bart Ramselaar scoort de 1-0 onder Groningenkeeper Sergio Padt (L) door. Foto: ANP

Drie thuisploegen wisten vanavond de punten in huis te houden. FC Utrecht versloeg in de Galgenwaard FC Groningen met 2-0, Excelsior zette in Woudenstein hekkensluiter De Graafschap met 3-0 opzij en Heracles Almelo versloeg in de derby Twente. Heerenveen en PEC Zwolle kwamen in Friesland niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

FC Utrecht - FC Groningen

Het was de eerste keer dit seizoen dat Utrecht drie punten kon bijschrijven. Na een half uur spelen opende Bart Ramselaar de score:

Twitter avatar fcutrechtmatch FC Utrecht Match 29. GOALLLLL! Bart Ramselaar is de naam! 1-0! Heerlijke assist ook van Sébastien Haller! #utrgro #fcutrecht

De thuisploeg kreeg tegen een zwak Groningen voldoende kansen om de score verder op te voeren. Yassin Ayoub raakte de lat nog uit een vrije trap.

Twitter avatar fcutrechtmatch FC Utrecht Match Ayoub! Bijna! De lat! Het zit wat dat betreft niet mee, zeg! #utrgro #fcutrecht http://t.co/8HVEYmSeBs

Uiteindelijk verdubbelde Utrecht de voorsprong pas in de blessuretijd toen Timo Letschert door een omhaalpass van Sebastien Haller alleen voor de keeper kwam en hard en hoog binnenschoot.

Utrecht heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden. FC Groningen heeft één punt minder.

sc Heerenveen - PEC Zwolle

In een aantrekkelijk en boeiend duel hebben Heerenveen en PEC Zwolle elkaar in evenwicht gehouden: 1-1. Voor de rust was Heerenveen beter, na de pauze PEC Zwolle. Sam Larsson opende in de beginfase de score voor Heerenveen. Lars Veldwijk tekende kort na de rust voor de gelijkmaker.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen 4’ Sam Larsson haalt uit vanaf twintig meter en verschalkt PEC-doelman Begois vanaf twintig meter: 1-0!!
Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle 60’ DOELPUNT PEC Zwolle! Lars Veldwijk 1-1! #heezwo

Opkomst sc Heerenveen - PEC Zwolle! Kom op Blauwvingers! #peczwolle #heezwo #eredivisie

A photo posted by PEC Zwolle (@peczwolle.1910) on

Excelsior - De Graafschap

De Graafschap heeft zaterdag in Rotterdam een lesje in efficiëntie gekregen. De ploeg uit Doetinchem kreeg iets meer kansen tegen Excelsior, maar benutte die niet. De ploeg uit Rotterdam deed dat wel en won daardoor met 3-0.

Sander Fischer, Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem bepaalden in de tweede helft de eindstand. De Graafschap was op dat moment al verdediger Thijs Bouma kwijtgeraakt. Aan het einde van de eerste helft moest hij het veld verlaten met een op het oog akelige blessure aan zijn onderbeen.

Heracles Almelo - FC Twente

Heracles Almelo heeft de derde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van trainer John Stegeman zegevierde op eigen veld met 2-0 in de immer beladen derby tegen het sukkelende FC Twente. Voor de thuisclub kwamen Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst tot scoren.

Met negen punten handhaaft Heracles zich in de hoogste regionen van de eredivisie. FC Twente blijft met één punt onderin hangen.

    • Eva Smal