Drie kinderen nipt gered uit smokkeltruck Oostenrijk

Bloemen en kaarsen vlakbij de vindplek van de vrachtwagen, waar 71 dode vluchtelingen in werden gevonden.
Bloemen en kaarsen vlakbij de vindplek van de vrachtwagen, waar 71 dode vluchtelingen in werden gevonden. Foto: EPA / HERBERT P. OCZERET

Twee dagen na de vondst van 71 overleden vluchtelingen in een vrachtwagen, heeft de Oostenrijkse politie drie kinderen nog net weten te redden uit een andere vrachtwagen. Dat schrijven Oostenrijkse media.

In de vrachtwagen, die werd bestuurd door een 29-jarige Roemeen, zaten in totale 26 vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Bangladesh. De kinderen, twee vijfjarige meisjes en een zesjarige jongen, waren er volgens de politie zeer slecht aan toe door watergebrek. Een politiewoordvoerder tegen austria.com:

“Veel langer hadden ze deze beproeving niet doorstaan. Het scheelde niet veel.”

De kinderen zijn met hun ouders naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. De Roemeense chauffeur is aangehouden. De andere vluchtelingen hebben geen asielaanvraag gedaan in Oostenrijk, omdat ze verder willen reizen naar Duitsland.

Lees het verslag van onze correspondent van de vondst van de truck in Oostenrijk twee dagen geleden: Hoe ze hier kwamen weet niemand nog