Dit is wat je moet weten over deze week

#Blackmonday, adverteren op Instagram, zonder stress een huis kopen

Beeld NRC Q

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Deze week begon met een crash met een eigen hashtag: #blackmonday. Overal ter wereld daalden de beurskoersen: in gifjes, tweets en grafieken ziet dat er zo uit. Ook aan Nederland gaat de crisis in China niet voorbij: kijk maar naar (de beurskoersen van) Unilever, DSM of ASML.

2. Ooit afgevraagd waar dat hekje in de hashtag eigenlijk voor staat? NRC Q heeft het antwoord. Hier komen de symbolen (#&*@%!) op je toetsenbord vandaan.

3. Advertenties die zo min mogelijk op advertenties lijken, bedrijven zijn er dol op. En sociale media als Instagram en Pinterest kunnen er flink aan verdienen. Beide bedrijven gooien hun platform binnenkort open voor adverteerders. Verwacht veel perfect gestylede foto’s van woonkamers, meisjes en salades.

4. Kijk er dan goed naar, want van hoe bedrijven zich op Instagram of Facebook profileren, kun jij ook iets leren. Weg met boze tweets en profielen zonder foto’s. Zo gebruik je sociale media voor je carrière.

5. Stressbestendigheid is aanbevolen, voor wie een koophuis zoekt in Amsterdam. Voor één op de drie koopwoningen binnen de ring in de hoofdstad wordt al meer betaald dan de vraagprijs, blijkt uit een analyse van NRC Q. Zo houd je het hoofd toch koel.

6. Doe dat ook als je net ontslagen bent. Want heus, zó erg is het niet. Deze tips kunnen je helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan.

7. En als je er één vindt of hebt, doe dan onze salarisquiz. Handig bij het onderhandelen.

8. Het klinkt fantastisch: de wereld over reizen voor werk. Toch raak je er snel uitgeput van. Al helpen viersterrenhotels en vruchtensapjes al een hoop.

9. Apple? In 1995 waren we dól op Microsoft en zijn nieuwe besturingssysteem: Windows 95. Voor de presentatie danste Bill Gates op Start me Up en maakten twee sterren uit Friends een uur (!) durende instructievideo. Dat waren nog eens tijden.