58-jarige man overleden in Harlingen na mishandeling

Het logo van de politie.
Het logo van de politie. Foto ANP/Koen van Weel

Een 58-jarige man uit Súdwest-Fryslân is vannacht overleden nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar werd mishandeld in een Harlings café. Een 35-jarige man uit Harlingen is vrijdagochtend aangehouden als verdachte. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend.

Het incident vond plaats op vrijdagochtend rond 03.15 uur in een café aan de Grote Bredeplaats in Harlingen. Na afloop werd de 58-jarige man met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie heeft inmiddels de verdachte gehoord en doet nu verder onderzoek naar de zaak. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de verdachte begin volgende week voorgeleid. Tot die tijd blijft hij in bewaring.