Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Flikken Maastricht

De politieserie Flikken Maastricht begint aan het tiende seizoen. Victor Reinier en Angela Schijf spelen wederom rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. Tijdens een heftige overval op een geldkantoor worden zeer zware wapens gebruikt en valt er een dode. De rechercheurs zijn snel aanwezig. Er volgt een wilde achtervolging en daders weten uiteindelijk te ontsnappen na een heftig vuurgevecht. De overleden man bleek eerder betrokken bij een mislukte roofoverval. Op 2 oktober is de 100ste aflevering van de serie te zien.