Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

PSV treft Depay, CSKA en Wolfsburg

„Zo, zo PSV. Blijkbaar ontmoeten we elkaar snel weer”, twitterde Memphis Depay na de loting van de Champions League. PSV treft in de groepsfase namelijk Manchester United, de ploeg waar Depay deze zomer naar vertrok. De huidige nummer één van Rusland, CSKA Moskou, en de Duitse bekerwinnaar VfL Wolfsburg zijn de andere opponenten. 15 september is de eerste wedstrijd, PSV-Manchester United. „Overwinteren in Europa blijft ons doel, maar gezien de begrotingen zijn we eigenlijk kansloos”, reageerde technisch directeur Marcel Brands gisteren tegenover Fox Sports. Het doel van de Nederlandse landskampioen is hoe dan ook ‘overwinteren in Europa’. De eerste twee ploegen plaatsen zich voor de knock-outfase, de nummer drie gaat door in de Europa League. (NRC)

Groep A: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Sjachtar Donetsk, Malmö FF.

Groep B:PSV, Manchester United, CSKA Moskou, VfL Wolfsburg.

Groep C: Benfica, Atlético Madrid, Galatasaray, Astana.

Groep D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach

Groep E: Barcelona, Leverkusen, AS Roma, Bate Borisov

Groep F: Bayern München, Arsenal, Olympiakos, Dinamo Zagreb.

Groep G: Chelsea, FC Porto, Dinamo Kiev, Maccabi Tel Aviv.

Groep H: Zenit St. Petersburg, Valencia, Olympique Lyon, AA Gent.