Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Parachutist komt om bij val in Teuge

Een parachutesprong.
Een parachutesprong. Foto EPA / Jacek Bednarczyk

Een persoon die vandaag een parachutesprong deed bij het Nationaal Paracentrum in het Gelderse Teuge is daarbij om het leven gekomen. Dat hebben de politie en het parachutecentrum laten weten.

Twitter avatar POL_Gelderland Politie Gelderland Teuge - luchtvaartongeval. Man komt om het leven bij parachutesprong. Politie is omderzoek gestart naar toedracht ongeval.Slachtofferhulp1/2
Twitter avatar POL_Gelderland Politie Gelderland Teuge - 2/2 is ingeschakeld voor getuigen. ^hk

De man kwam in de problemen toen zijn parachute niet openging. Het vermoeden is dat hij met een andere leerling in botsing kwam, maar dit is nog niet bevestigd. Hij opende zijn noodparachute laat, waardoor hij met een harde smak op de grond terechtkwam. Kort hierna overleed hij aan zijn verwondingen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. De politie zoekt samen met de Rijksluchtvaartdienst uit hoe het ongeval kon plaatsvinden. Voor ooggetuigen is Slachtofferhulp ingeschakeld.