Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Opvoeden

Onschuldig

Onze kinderen zijn dol op Star Wars, ninja’s en alles wat met vechten en schieten te maken heeft.

Mijn jongste zoon van net vier kan al verontrustend goed schietgeluiden nadoen.

Op een dag vinden ze op zolder twee eekhoornknuffeltjes. Blij dat ze interesse hebben in dit onschuldige speelgoed, geef ik de diertjes om mee te spelen.

Nog geen 5 minuten later staat mijn jongste zoontje voor me met zijn arm gestrekt en in zijn hand het knuffeltje. „Mama, weet je waar dit eekhoorntje op lijkt? Op een pistool uit Star Wars!” En hij rent al ‘schietend’ weg op zoek naar zijn broer.

Kitty Huijbers