Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Net gemist, 29/8

LEZEN

Wat Pablo Escobar will never die
Tijd 25 minuten

Pablo Escobar, de gewetenloze kartelbaas die ooit 80 procent van de cocaïnevoorziening in de VS voor zijn rekening nam, is na zijn dood als een onwaarschijnlijk popicoon geworden. Toeristen reizen massaal af naar plekken die met hem te maken hebben. Maar waarom? Jesse Katz van GQ reisde af naar ‘Pablo-land’.

KIJKEN

Wat Norse Map

We verkeren in een staat van globale oorlog. Online, tenminste, als je de kaart van cyberbeveiliger Norse mag geloven. Het bedrijf brengt live cyberaanvallen op bedrijven en overheden in kaart: letterlijk, je ziet de aanvallen overvliegen van land op land alsof het raketten zijn. Even visueel hypnotiserend als angstaanjagend.

LEZEN

Wat Deep Intellect
Tijd 35 minuten

Een diepe, zinnige vriendschap aangaan met een… octopus? Journaliste Sy Montgomery deed het, en schreef voor Orion Magazine een opmerkelijk essay over één van ‘s werelds opmerkelijkste beesten. Aanrader!

KIJKEN

Wat Holleeder: De val van een knuffelcrimineel
Tijd 30 minuten

Na zijn vrijlating in 2012 duikt Willem Holleeder vaak op in de media. Zoals in College Tour, dat hij zag als „een kans” om zich te profileren op „een platform waar hoogopgeleide mensen naar kijken”. Dat onthulde de advocaat van Holleeders zus deze week in een uitzending van Argos Medialogica. En herinner je nog de foto die misdaadjournalist Peter R. de Vries op de dag van Holleeders vrijlating verspreidde? Dat was bewust, aldus de advocaat. In de weken voor zijn vrijlating had Holleeder ervoor gezorgd dat hij sterk vermagerde, zodat hij er verzwakt en ongevaarlijk zou uitzien.

KIJKEN

Wat Guy annoys girlfriend with puns at Ikea
Tijd 2 minuten
„Hey Dana! Have we ALGOT what we need?”
„Hey Dana! I’ve got you on my REIDAR.”
„Hey Dana! GODMORGON!” Het Australische stel Dana en Simon is in de Ikea en tot grote ergenis van zijn vriendin blijft Simon maar woordgrappen maken aan de hand van Ikea-producten. Flauw, heel flauw. Maar ook grappig, vooral omdat Simon indrukwekkend lang volhoudt.