Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Hockey

Nederlandse vrouwen naar finale EK hockey

De Nederlandse vrouwen hebben de finale van het EK hockey bereikt. Ze wonnen dankzij een vroege goal van Ginella Zerbo met 1-0 van titelverdediger Duitsland. Gisteren haalde de mannen ook al de finale van het Europees Kampioenschap in Londen.

Ginelle Zerbo scoort voor Nederland de enige goal in de halve finale tegen titelverdediger Duitsland.
Ginelle Zerbo scoort voor Nederland de enige goal in de halve finale tegen titelverdediger Duitsland. Foto ANP/ Koen Suyk

De Nederlandse hockeysters hebben de finale van het EK hockey bereikt. Ze wonnen dankzij een vroege goal van Ginella Zerbo met 1-0 van titelverdediger Duitsland. Gisteren haalde de mannen ook al de finale van het Europees Kampioenschap in Londen.

Nederland domineerde de wedstrijd en kreeg tal van kansen, maar het lukt niet om na de 1-0 de voorsprong uit te bouwen. In de finale wacht Engeland, dat vanavond in de andere halve finale Spanje uitschakelde.

Tiende keer in finale EK

De hockeysters zijn favoriet voor het winnen van het EK. Met drie overwinningen en een doelsaldo van 22-1 denderde Nederland door de groepsfase met Spanje, België en Polen. Het Nederlands elftal domineert het EK hockey, sinds de start van het eerste kampioenschap in 1984. De vrouwen staan voor de tiende keer in twaalf EK’s in de finale. Van de negen keer dat Oranje tot dusver in de eindstrijd belandde, won het acht keer.

De vorige editie in 2013 was gewonnen door Duitsland. Nederland werd toen derde.