Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

NEC verslaat Willem II in matig duel: 1-0

NEC-middenvelder Navarone Foor.
NEC-middenvelder Navarone Foor. Foto ANP / Joep Leenen

In het enige eredivisieduel van vanavond bleek NEC te sterk voor Willem II. Met een schitterende treffer, die in schril contrast stond met de rest van de weinig spannende wedstrijd, wist Nijmegenaar Navarone Foor de drie punten voor zijn ploeg te pakken.

Beide ploegen begonnen stuntelend aan de eerste helft met veel fouten, maar die werden in geen geval door de tegenstander benut om een doelpunt erdoor te drukken. Later kwamen zowel de Tilburgers als de Nijmegenaren nog een beetje dreigend uit de hoek, maar uiteindelijk eindigt de saaie eerste speelhelft zoals hij begon.

Schitterend goal Foor

Na de rust was er iets meer actie. Een schot op doel van Willem II wordt weg geramd door NEC-doelman Hannes Thór Halldórsson. Dan is het geluk aan de zijde van de Nijmegenaren. Navarone Foor breekt ineens door en trapt de bal met een schitterende linkse tussen de palen: 1-0.

Twitter avatar NEC_Nijmegen N.E.C. Nijmegen EN WAT VOOR EEN!!! @Naffszz krult een bal van buiten de zestien op fantastische wijze achter doelman Lamprou. 0-1! #wilNEC

Na de goal probeerde Willem II te redden wat er te redden viel. De Tilburgers switchten naar aanvalsmodus en probeerden met man en macht een goal te scoren, maar het mocht niet baten. Na enkele spannende momenten in de slotfase fluit de arbiter af - eindstand 1-0.

Rouwbanden

NEC speelde de wedstrijd met twee debutanten: Marcel Ritzmaier en Joey Sleegers. Ook speelde het elftal de hele match met rouwbanden vanwege het overlijden van voormalig international Cees van Kooten afgelopen maandag. Van Kooten was trainer van de ploeg uit Nijmegen van 1994 tot 1995.