Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Hier hoor je echte classics

Utrecht staat de komende tien dagen in het teken van oude muziek. Muziek uit de Middeleeuwen (circa 500-1500), de Renaissance (rond de vijftiende eeuw) en de Barok (1600 - 1750). Dit jaar ligt de nadruk op Engelse muziek uit de Renaissance en de vroege Barok. Vrees niet dat dit allemaal te zwaar voor je is, tijdens het Festival Oude Muziek is er ook veel te beleven voor wie niet zo veel van die tijd af weet. Zaterdag kan je in de Dom de stadsbeiaardier aan het werk zien. Er worden diverse colleges gegeven over muziek en dans. En je kan tijdens workshops ook zelf aan het werk.