Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

‘Belangrijkste hacker IS gedood’

De belangrijkste hacker van Islamitische Staat is hoogstwaarschijnlijk gedood. De 21-jarige Brit Junaid Hussain zou afgelopen dinsdag zijn omgekomen door een aanval met een drone in de buurt van Raqqa, de ‘hoofdstad’ van het kalifaat. Amerikaanse functionarissen hebben dat gezegd tegen CNN, maar het is vrijwel onmogelijk om zulke berichten te controleren. Hussain was vermoedelijk de leider het CyberKalifaat, een groep die voor IS actief was op internet. (ANP)