Joop van den Ende gaat investeren in internet

Joop van den Ende
Joop van den Ende Foto Lex van Lieshout/ANP

Na de wereld van televisie en theater stapt mediamagnaat Joop van den Ende in de internetbranche. Zijn gezamenlijke investeringsmaatschappij met zakenman Hubert Deitmers gaat groeikapitaal aan internetbedrijven verstrekken. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Van den Ende & Deitmers is omgedoopt tot Endeit Capital. De investeerders richten een tweede fonds op met een startkapitaal van 107 miljoen euro. Het fonds zal zich vooral richten op bedrijven op het gebied van digitale media en marketing, onlineverkoop en technologie voor educatie en mobiel in de Benelux en Duitsland. Ook andere investeerders hebben zich aangesloten bij het tweede fonds.

Van den Ende & Deitmers is opgericht in 2006 en heeft kantoren in Amsterdam en Hamburg. Het bedrijf investeerde eerder in onder meer Hyves (verkocht in 2010 aan TMG) en Eyeworks (verkocht in 2014 aan Warner Bros). (NRC)